On the road again...

Sitter på bussen som snart beger sig mot den lilla orten Munkfors som är fylld av kriminalitet, snygga människor och en outhärdlig dialekt.

Jag beräknas befinna mig i Munkfors ca 17.15. Där jag ska till Nordeakontoret och hämta upp mina nya Jobbnycklar. Sedan beger jag mig till polisstationen och hoppas innerligt hela tiden att min far låter mig köra bilen hem. Fast förmodligen inte, då mina körkortspapper ligger i vår andra bil.

Busschaufförerna - jag gillar inte deras sätt att föra sig i trafiken, de flesta kör hänsynslöst och definitivt inte miljövänligt. Dom prejar av andra bilar och lastbilar av vägen, panikbromsar inför hållplatser och kör över hastighetsgränserna. Visst det låter väl kanske som någonting vilken Svensson som helst kan göra. Men busschaufförerna har så otroligt mycket mer ansvar än så. I snitt på varje bussresa kanske de har dryga 40-50 personers LIV i sina händer.

Tråkigt nog bor jag 6 mil ifrån där jag pluggar och blir illa tvungen att ta bussen då det är billigare och mer miljövänligt.

För övrigt, har jag alltid på mig bälte i bussen. Jag får panik när jag åker stadsbuss och inte kan ha bälte på mig. Hela resan spenderas då av mitt eviga, gnagande tänkande om hur mitt pannben krossas mot den där killens bakhuvud framför mig. Eller hur min kropp slungas mot barnfamiljen med två söta döttrar som står och leker i bussen.

Nej, säkerhetsbälte, trafiksäkerhet och ecodriving i all ära!


Maaaaat


God morgon.

För två dagar sen, 27/9 tog jag mitt körkort. Det kändes så jävla underbart!! Fan va bra jag mådde då.

Nu ska jag koncentrera mig på skolan fullt ut. Kanske t om få gå här till våren och läsa Matte B, Engelska C & Svenska C. Vill så gärna läsa på universitet, till lärare! Vet inte om jag ska söka in till Karlstad eller Stockholm än.

Hela historien med mina borttappade arbetsnycklar har börjat reda ut sig. Ska få mina nycklar idag.

Nu ska jag maila lite, kolla bussar, ringa några samtal och bara njuta!

Puss på alla!


God morgon.

För två dagar sen, 27/9 tog jag mitt körkort. Det kändes så jävla underbart!! Fan va bra jag mådde då.

Nu ska jag koncentrera mig på skolan fullt ut. Kanske t om få gå här till våren och läsa Matte B, Engelska C & Svenska C. Vill så gärna läsa på universitet, till lärare! Vet inte om jag ska söka in till Karlstad eller Stockholm än.

Hela historien med mina borttappade arbetsnycklar har börjat reda ut sig. Ska få mina nycklar idag.

Nu ska jag maila lite, kolla bussar, ringa några samtal och bara njuta!

Puss på alla!


Allt blir bra tillslut.

Allt löser sig verkligen. När jag tog studenten var jag inte 100% lycklig den dagen. Klart jag var glad för att ta studenten och glad för mina vänners skull. Men hade en sån otrolig oro i kroppen och mådde inte bra. Hade ångest över att jag inte klarade alla mina betyg och oron under hela sommaren för att jag inte skulle få komma in på jb igen och påbörja ett fjärde år för att klara mina betyg. Som tur är så har jag fått besked om att det är bara att komma till skolan och börja plugga igen, för att göra klart allt. Det känns underbart! Även fast det är surt att inte få ut och börja söka jobb på en gång, så ser jag ändå fram emot att gå dit och plugga igen. Inte för att jag längtar efter att sitta i "skolbänken" igen, men för att jag längtar efter den där känslan man får, när man har strävat och kämpat efter något. Nu när jag pluggar för att klara körkort, så känner jag att..  Vafan tänkte jag med de där tre åren? Varför kämpade jag inte lite hårdare, sket i allt som hände runt omkring mig och bara koncentrerade mig stenhårt på skolan? Det är något jag ångrar.

Det är en stor sten som har lyfts från mina axlar, när jag kan säga att:
- Jag får plugga klart mina betyg på JB.

Jag slipper gå på Komvux, är så sjukt glad för det. Det hade tagit så mycket längre tid och energi från mig. Nu så satsar jag på att klara detta.

Körkort är trots allt högst upp på min lista, just för att det är inte alls långt kvar tills att jag ska ta det.
Sen kommer skolan. Då blir det enbart skolan jag kommer koncentrera mig på.
När jag har klarat skolan så blir det ut och söka jobb, spelar ingen roll vad det är. Bara man får lite erfarenhet, så är det lättare att få jobb sen. Kanske blir jag sugen om något/några år att söka till universitet. Det ordet skrämmer mig bara just nu. Kan inte förstå, är jag verkligen så gammal att jag kan gå på universitet? Skulle jag klara det? Klart jag skulle! Haha..

Man har fått höra många gånger "strunta i vad andra säger om dig". Det stämmer så bra i min situation. Jag skulle ha struntat i vad andra sa om mig, då hade jag klarat skolan. Det lovar jag. Så i framtiden, mina pojkar och flickor. Det är som på flim, "nördarna, plugghästarna" etc, det är DOM som tjänar pengar här i världen, det är dom som lyckas! För dom bryr sig inte, dom pluggar och kör sitt race. Sen är det dom som håvar in pengar och lever ett härligt liv.

Jag önskar att jag var en plugghäst under högstadie- och gymnasieperioden.  När jag var liten var jag världens plugghäst. Bäst i klassen på nästan allt. Jag ägde och det ska jag fan göra igen.

sjuk, nackspärr och plugg = nästintill död..

Så sjukt trött är jag! Omfg..

Har pluggat hur mycket som helst nu under den senaste veckan, och har haft körlektion på körlektion.. Nu är jag supersjuk och har fått nackspärr! GREAT!! :c Har körlektion imorgon, ska gå upp vid 7-8 och se om nackspärren är borta, annars ska jag boka om den körlektionen. Kan ju inte kolla döda vinkeln och ha full uppsikt när jag har nackspärr. Hehe.. Lillasyster har förhört mig nu på typ 200 sidor i boken och jag kunde i princip 99% av det hon frågade, så det känns skönt. Storasyster förhörde mig igår i någon timma på några sidor i boken och på alla vägmärken.



När pappa kommer hem ska han få förhöra mig. Och ikväll ska jag sitta på körkort.se och göra test tänkte jag. Sen ska jag läsa lite mer i boken. Det börjar ju närma sig nu, måste plugga plugga plugga! Tjoho, längtar och hoppas att jag klarar det.

Nu ska jag vila mig och titta på true blood.


Hösten är verkligen här.

Hösten är här när jag helt plötsligt känner för att tända levande ljus i mitt rum och mysa ner mig i sängen och ta det lugnt. Småkyligt ute, fast det är strålande sol.










Måste köpa höst-/vårjacka också. Tänkte mig någon sånhär, trenchcoat jacka..?